Frederik De Preester (Oudenaarde, 1973) is conceptbedenker, tentoonstellingsmaker en dichter.
Na zijn opleiding als klinisch psycholoog werkt hij tien jaar voor het Museum Dr. Guislain als wetenschappelijk medewerker waarbij hij zich specialiseert in het ontsluiten van de geschiedenis van de psychiatrie voor een breed publiek. Daarnaast is hij (mede)curator van diverse tijdelijke tentoonstellingen en coördineert hij de Europese werking van dit museum dat zowel de Museumprijs als de Cultuurprijs Erfgoed wint.
Sedert 2009 werkt hij met Handelreizigers in Ideeën als tentoonstellingsmaker en cureert o.m. de historische tentoonstellingen ‘Tram in Zicht’ (Oostende, 2010) en ‘Turnhout Terminus Turnhout Centraal’ (Turnhout, 2012) en ‘Wat rest van het leven. Wat blijft van het land’ (Diksmuide, 2014).
Hij werkt sinds 2016 intensief mee aan concept, collectie-onderzoek en creatieve uitwerking van het Gents Universiteitsmuseum dat in 2020 de deuren opent.
De Preester tekent eveneens voor concept, regie, programmering en productieleiding van artistieke, inhoudelijke en feestelijke evenementen.
Zijn specialiteiten zijn beeldend denken en schrijven, concepten bedenken en uitwerken en inlevingsvermogen in kunst en andere bedrijven. Zijn drang naar overzicht en helderheid leidt ertoe dat hij de laatste jaren ook de zakelijke coördinatie van de handelsreizigers en veel van hun projecten doet.
Sedert het verschijnen van de eerste grijze haren werkt hij eveneens als procesbegeleider en consulent in bovengenoemde materie.
De Preester privé toont een bijzondere interesse voor huizen, vervoersmiddelen en vissen. Hij is gefascineerd door het leven en zijn randfenomenen en aangetrokken tot plaatsen waar hij niet is.